Ayurvediska behandlingar

VÄGLEDNING & BEHANDLINGAR

 

AYURVEDISK HÄLSORÅDGIVNING

Vem passar Ayurveda för?

Ayurveda passar för dig som är frisk, i förebyggande syfte för att behålla hälsa och välmående, men även för dig som känner dig ur form, för att rätta till obalanser innan de leder till sjukdom. Ayurveda hjälper även dig som redan är sjuk, genom att dra tillbaka obalanser och öka ditt välmående under sjukdom.

AYURVEDISK HÄLSORÅDGIVNING, (ca 90 min)

En ayurvedisk hälsorådgivning är helhetsbaserad och individuellt anpassad, beroende på ditt aktuella hälsotillstånd, din personlighetstyp och din livssituation.

Under en ayurvedisk hälsorådgivning gör jag bland annat avläsning av puls, naglar och tunga och vi går igenom dina dagliga vanor - sömn, kost, aktivitet/vila osv., för att kunna få en helhetsbild av det som kan förändras för att uppnå balans i livet.

Att läka kropp och sinne med Ayurveda innefattar kostråd, levnadsråd, olika kroppsbehandlingar, andningsövningar, yoga, meditation och avspänning.

 

För att underlätta avläsning av naglarna är det bra om dina naglar är omålade/obehandlade när du kommer på rådgivning.

 

Pris: 750 kr

 

 

UPPFÖLJNING AV AYURVEDISK HÄLSORÅDGIVNING, (45 min)

Uppföljning efter ca 4-6 veckor (inom 3 månader).

Vi går igenom hur det har gått för dig med de råd som du fick vid hälsorådgivningen. Du får även veta dagsformen och du får fortsatta råd om hur du ska gå vidare. Det kan innebära att du fortsätter som tidigare men det kan också innebära att du får nya råd.

 

Pris: 450 kr

 

 

AYURVEDA HÄLSOCOACHING, (30 min/60 min)

Vill du efter återbesöket ha fortsatt hjälp på din nya hälsoväg? Boka hälsocoachingen.

 

Pris: 300 kr / 600 kr

AYURVEDA & YOGA RETREAT

en heldag för en person

AYURVEDA & YOGA RETREAT, (heldag)

Som en dag på en hälsoklinik i Indien, fast här hemma i Sverige.

En dag för bara dig där du kan släppa taget om alla krav och måsten och bara fokusera på ditt eget välmående. Retreaten kan vara en bra start till ditt nya hälsosamma liv. Den kan också sitta fint när du är trött och sliten och bara vill vara i lugn och ro.

 

En heldagsretreat för bara dig!

 

Retreaten innehåller:

 • Ayurvedisk hälsorådgivning

Råden anpassas utifrån dig, dina eventuella obalanser och utifrån vad du behöver just nu. Råden kan innefatta kost, levnadsråd, andningsövningar, motion och kosttillskott.

 • HoliYoga eller HoliYoga Hormon pass

Yogan anpassas efter vad just du behöver - t.ex. minska stress, minska värk, öka lust och glädje, bara omfamna dig själv, kroppskännedom.

 • 1 ayurvedisk behandling

Vilken behandling du får beror på vad jag under hälsorådgivningen rekommenderar dig.

 • Vegetarisk lunch

 

Kom i mjuka och lediga kläder.

Ta gärna med dig ett ombyte med oömma kläder, att ha på dig efter sista behandlingen.

Ta också med mössa eller scarf så att du inte kyler ner dig (gäller även sommartid).

 

Tid: kl 09.00 - ca 16.00

Pris: 1895 kr

AYURVEDISKA BEHANDLINGAR

Ayurvediska behandlingar

De ayurvediska behandlingarna balanserar kropp och själ genom djupavslappningen, som aktiverar din egen, inre självläkande kraft.

Behandlingarna ger en djup vilsam avspänning, som återbygger och förstärker kropp och sinne.

Det är i det avslappnade tillståndet som fysiska och mentala blockeringar släpper och obalanser minskar.

Jag använder mig av varma ekologiska oljor, eftersom de är tunnare och lättare tas upp av huden.

I flera behandlingar tillsätter jag ekologiska eteriska oljor eller örter. Några behandlingar kräver att en större mängd olja stannar kvar under längre tid på kroppen, då görs en damm av kikärtsmjöl. De behandlingarna ger en mer effektiv och riktad verkan. Efter behandlingarna får du vila i värme.

 

Är du osäker på vilken behandling som passar dig? Hör av dig, så hjälper jag dig.

ABHYANGA, ayurvedisk helkroppsmassage med varm olja, (90 min) - 795 kr

Underbar ayurvedisk helkroppsmassage med väldoftande varma oljor, anpassade efter just dig och din situation. Behandlingen renar kroppen från toxiner och slaggprodukter samtidigt som den hjälper till att lugna kropp och sinne. Upprepade svepande rörelser hjälper nervsystemet att släppa stress och oro.

 

Den är bra vid obalanser som stress, muskelspänningar, övervikt och känslomässiga obalanser.

Den förbättrar funktionen i leder och muskler samt blod- och lymfcirkulationen.

En avslappnande ayurvedisk massagebehandling som ökar vitaliteten och är skön för välbefinnandet.

SHIRODHARA - oljeströmmen som förlänger livet, (ca 75 min) - 750 kr

Shirodhara inleds med insmörjning av hela kroppen med varm olja.

Därefter får en varm oljestråle, med tillsatta eteriska oljor, långsamt rinna ner över pannan och hjässan. Avslutas med vila i värme.

Shirodhara är en djupt avslappnande ayurvedisk behandling, som lugnar ner det centrala nervsystemet och balanserar hormonsystemet.

Motverkar mental stress, oro, psykisk obalans, huvudvärk och sömnproblem och är bra för ett stort antal sjukdomar relaterade till huvud, nacke, ögon, näsa och hals. Balanserar kropp och sinne och förbättrar minnet.

SIDDHA VAIDYA - stress & smärtbehandling (Basti/Damm), (60-90 min) - 695 kr

I Ayurveda används olika typer av Basti för att rena kroppen och lösa blockeringar. De används också som en del i att balansera energiflödet. De används vid ex olika typer av stresstillstånd, underfunktion respektive överfunktion av olika hormonsystem, obalanser i magtarmsystemet och smärttillstånd.

 

En damm av kikärtsmjöl (glutenfri) placeras på det område som ska behandlas. Dammen fylls sedan med olja och örter som successivt värms upp. Dammarna kan placeras på olika ställen - på njurarna, på hjärtat, på leder, på magen - allt beroende på symptom och obalanser (ångest, astma, magkatarr, ulcerös colit, förstoppning, sur mage, inkontinens, energibrist, kronisk stress eller smärtande leder).

 

Basti är behandlingar som har sitt ursprung från Siddha Vaidya tekniken, ett av världens äldsta medicinska system. Det är ca niotusen år gamla tekniker för att rehabilitera, blir friskare och kunna läka ut ordentligt.

 

För bästa effekt - boka minst tre behandlingar i tät följd (ca 1-2 behandlingar/vecka).

 

Behandlingstid: mellan 60-90 minuter.

Läs mer om Basti/Dammar

ELAKIZHI - massage med örtknyten, (ca 90 min) - 795 kr

Ayurvedisk helkroppsmassage med varma knyten fyllda med medicinerade örter.

Elakizhi är uppbyggande och vitaliserande. En föryngrande behandling för kropp, sinne och själ. Elakizhi stärker immunförsvaret och stimulerar återbildningen av nya celler, hormoner och endorfiner. När nerverna stimuleras så kan smärta minimeras.

 

FACELIFT - ayurvedisk huvud- och ansiktsmassage, (ca 40 min) - 450 kr

En mycket avkopplande ayurvedisk massage/behandling av huvud, ansikte och öron. Behandlingen är en liten behandling men med stor effekt, då den har en lugnande påverkan på hela kroppen.

Behandlingen innebär massage av huvud/skalp, ansikte och öron. Stimulering av ansiktets marmapunkter med speciell olja, utvald efter pulsdiagnostik. Oljan tränger ner i ditt energisystem och ger lindring och välbefinnande. Behandlingen balanserar kropp, själ och livsenergi. Avslutas med vila.

Bra för dig som har ont i nacke, huvud, är stressad m.m. Har även hjälpt mot gikt.

MARMABEHANDLING (AYURVEDISK ENERGIBALANSERING), (ca 75 min) - 695 kr

En unik ayurvedisk behandling där kroppens marmapunkter, med lätt fingerberöring, masseras med essentiella oljor för att få igång energiflödet i kroppen. Genom pulsavläsning väljer vi olja som passar din specifika konstitution eller obalans. Oljan tränger ner i ditt energisystem och ger lindring och välbefinnande. Marmabehandlingen ger en djup avslappning och balansering av kropp, själ och livskraft.

 

Marmapunkterna balanserar vata, pitta och kapha, som i sin tur styr över organens rörelse, metabolism och sammanfogande egenskaper. Oljorna som används är antingen lugnande och smörjande (vata), stressreducerande och svalkande (pitta) eller fuktgivande och stimulerande (kapha).

 

Vid specifika problem rekommenderas tre behandlingar i tät följd.

NASYA - näsrening, (ca 60 min) - 600 kr

Nasya är en ayurvedisk metod med syfte att rena och lösgöra spänningar, svullnader och stopp i hals, näsa och huvud. Näsan är dörren till vår hjärna och det är också dörren till medvetandet, så behandlingen stärker sinnet och intellektet och är bra för minne och koncentration.

 

Nasya är mycket effektiv vid behandling av:

 • migrän eller annan huvudvärk
 • förlamningar
 • depression
 • stress
 • smärta/stelhet runt nacke och axlar
 • bihålebesvär
 • ögonbesvär (smärta, svaghet, överdrivet fuktighet eller torrhet i ögon)
 • dåligt luktsinne
 • rinnsnuva och
 • näsblod.

 

Behandlingen görs med fördel flera dagar i rad.

kombinationsbehandlingar

NYA "LILLA LYX" - FACELIFT & HEALING, (60 min) - 600 kr

En kombinationsbehandling av Facelift och Healing, som balanserar kropp, själ och livsenergi. Avslutas med vila.

Bra för dig som har ont i nacke, huvud, är stressad m.m.

 

Facelift är en mycket avkopplande ayurvedisk massage/behandling av huvud, ansikte och öron. Behandlingen är en liten behandling men med stor effekt, då den har en lugnande påverkan på hela kroppen.

 

Healing är en naturlig, enkel och säker metod för att använda den universella livsenergin, till harmoni, balans och läkning på alla nivåer. Healing är mycket avslappnande och frigör stress. Healing är ett utmärkt komplement till andra behandlingar, för att stärka upp och ge energi till kropp och själ.

 

 

ABHYANGA & FACELIFT, (ca 2 tim) - 1150 kr

 

 

ABHYANGA & SHIRODHARA, (ca 2 tim) - 1450 kr

 

BOKA TID

e-post: anetteshalsokalla@gmail.com

mobil: 070-622 99 67.

Av hänsyn till den som har sin tid bokad hos mig svarar jag aldrig i telefonen under behandling eller rådgivning, men tala gärna in ett meddelande på mobilsvar så ringer jag upp dig så snart jag har möjlighet.

 

Avbokningspolicy

Om du inte kan komma på en bokad tid vill jag gärna erbjuda den tiden till någon annan, därför är jag tacksam om du avbokar/ombokar din tid så snart du fått förhinder, men senast 24 timmar innan bokad tid. För tider som inte blivit avbokade inom 24 timmar innan bokad tid debiterar jag fullt pris.

ANETTES HÄLSOKÄLLA

 

LUGNT, LANTLIGT & HELANDE

I en liten stuga på landet, endast tio minuter från Kristinehamn och ca en kvart från Karlskoga, där hittar du Anettes Hälsokälla.

Stugan är omgiven av vacker värmländsk natur och inredd utifrån Feng Shuis principer för en miljö i balans och harmoni.

Här kan du koppla av, njuta, helas, inspireras och fascineras av österländska läror i värmländsk miljö.

Ayurveda, HoliYoga & Feng Shui - naturligtvis!

 

Varmt välkommen till Anettes Hälsokälla!

Copyright © 2017 Anettes Hälsokälla i Kristinehamn AB

Anettes Hälsokälla

Vassgårda Bångtorpet 1

681 91 Kristinehamn

 

KONTAKT

INSTAGRAM