Ayurvediska behandlingar

AYURVEDISKA BEHANDLINGAR

 

De ayurvediska behandlingarna balanserar kropp och själ genom djupavslappningen, som aktiverar din egen, inre självläkande kraft.

Behandlingarna ger en djup vilsam avspänning, som återbygger och förstärker kropp och sinne.

Det är i det avslappnade tillståndet som fysiska och mentala blockeringar släpper och obalanser minskar

.

Är du osäker på vilken behandling som passar dig? Hör av dig, så hjälper jag dig.

MARMABEHANDLING

Ayurvedisk energibalansering

En unik ayurvedisk behandling där kroppens marmapunkter, med lätt fingerberöring, masseras med essentiella oljor för att få igång energiflödet i kroppen. Genom pulsavläsning väljer vi olja som passar din specifika konstitution eller obalans. Oljan tränger ner i ditt energisystem och ger lindring och välbefinnande.

Marmabehandlingen ger en djup avslappning och balansering av kropp, själ och livskraft.

 

Marmapunkterna balanserar vata, pitta och kapha, som i sin tur styr över organens rörelse, metabolism och sammanfogande egenskaper. Oljorna som används är antingen lugnande och smörjande (vata), stressreducerande och svalkande (pitta) eller fuktgivande och stimulerande (kapha).

 

Vid specifika problem rekommenderas tre behandlingar i tät följd.

ca 75 min

750:-

FACELIFT - ayurvedisk huvud- och ansiktsmassage

En mycket avkopplande ayurvedisk massage/behandling av huvud, ansikte och öron. Behandlingen är en liten behandling men med stor effekt, då den har en lugnande påverkan på hela kroppen.

Behandlingen innebär massage av huvud/skalp, ansikte och öron. Stimulering av ansiktets marmapunkter med speciell olja, utvald efter pulsdiagnostik. Oljan tränger ner i ditt energisystem och ger lindring och välbefinnande. Behandlingen balanserar kropp, själ och livsenergi. Avslutas med vila.

Bra för dig som har ont i nacke, huvud, är stressad m.m. Har även hjälpt mot gikt.

 

OBS! Det är bra om du INTE har stylingprodukter i håret då du kommer till behandlingen.

ca 40 min

550:-

"LILLA LYX" - FACELIFT & HEALING

En kombinationsbehandling av Facelift och Healing, som balanserar kropp, själ och livsenergi. Avslutas med vila.

Bra för dig som har ont i nacke, huvud, är stressad m.m.

 

Facelift är en mycket avkopplande ayurvedisk massage/behandling av huvud, ansikte och öron. Behandlingen är en liten behandling men med stor effekt, då den har en lugnande påverkan på hela kroppen.

 

Healing är en naturlig, enkel och säker metod för att använda den universella livsenergin, till harmoni, balans och läkning på alla nivåer. Healing är mycket avslappnande och frigör stress. Healing är ett utmärkt komplement till andra behandlingar, för att stärka upp och ge energi till kropp och själ.

 

OBS! Det är bra om du INTE har stylingprodukter i håret då du kommer till behandlingen.

ca 60 min

695:-

ABHYANGA

ayurvedisk helkroppsmassage med varm olja

Underbar ayurvedisk helkroppsmassage med väldoftande varma oljor, anpassade efter just dig och din situation. Behandlingen renar kroppen från toxiner och slaggprodukter samtidigt som den hjälper till att lugna kropp och sinne. Upprepade svepande rörelser hjälper nervsystemet att släppa stress och oro.

 

Den är bra vid obalanser som stress, muskelspänningar, övervikt och känslomässiga obalanser.

Den förbättrar funktionen i leder och muskler samt blod- och lymfcirkulationen.

En avslappnande ayurvedisk massagebehandling som ökar vitaliteten och är skön för välbefinnandet.

90 min

890:-

SHIRODHARA - oljeströmmen som förlänger livet

Shirodhara inleds med insmörjning av hela kroppen med varm olja.

Därefter får en varm oljestråle, med tillsatta eteriska oljor, långsamt rinna ner över pannan och hjässan. Avslutas med vila i värme.

Shirodhara är en djupt avslappnande ayurvedisk behandling, som lugnar ner det centrala nervsystemet och balanserar hormonsystemet.

Motverkar mental stress, oro, psykisk obalans, huvudvärk och sömnproblem och är bra för ett stort antal sjukdomar relaterade till huvud, nacke, ögon, näsa och hals. Balanserar kropp och sinne och förbättrar minnet.

 

OBS! Det är bra om du INTE har stylingprodukter i håret då du kommer till behandlingen.

ca 75 min

840:-

SIDDHA VAIDYA - stress & smärtbehandling (Basti/Damm)

I Ayurveda används olika typer av Basti för att rena kroppen och lösa blockeringar. De används också som en del i att balansera energiflödet. De används vid ex olika typer av stresstillstånd, underfunktion respektive överfunktion av olika hormonsystem, obalanser i magtarmsystemet och smärttillstånd.

 

En damm av kikärtsmjöl (glutenfri) placeras på det område som ska behandlas. Dammen fylls sedan med olja och örter som successivt värms upp. Dammarna kan placeras på olika ställen - på njurarna, på hjärtat, på leder, på magen - allt beroende på symptom och obalanser (ångest, astma, magkatarr, ulcerös colit, förstoppning, sur mage, inkontinens, energibrist, kronisk stress eller smärtande leder).

 

Basti är behandlingar som har sitt ursprung från Siddha Vaidya tekniken, ett av världens äldsta medicinska system. Det är ca niotusen år gamla tekniker för att rehabilitera, blir friskare och kunna läka ut ordentligt.

 

För bästa effekt - boka minst tre behandlingar i tät följd

(ca 1-2 behandlingar/vecka).

 

Behandlingstid: mellan 60-90 minuter.

Läs mer om Basti/Dammar

60-90 min

750:-

BOKA TID

e-post: anetteshalsokalla@gmail.com

mobil: 070-622 99 67.

Av hänsyn till den som har sin tid bokad hos mig svarar jag aldrig i telefonen under behandling eller rådgivning, men tala gärna in ett meddelande på mobilsvar så ringer jag upp dig så snart jag har möjlighet.

 

Avbokningspolicy

Om du inte kan komma på en bokad tid vill jag gärna erbjuda den tiden till någon annan, därför är jag tacksam om du avbokar/ombokar din tid så snart du fått förhinder, men senast 24 timmar innan bokad tid. För tider som inte blivit avbokade inom 24 timmar innan bokad tid debiterar jag fullt pris.

Nöjda kunder

"En magisk plats med gudomliga behandlingar. Det är du Anette i kombination med platsen som gör helheten."

Denise - nöjd kund efter Abhyanga, ayruvedisk helkroppsmassage med varm olja

 

 

"Den pulserande huvudvärken försvann direkt under behandlingen. Nästäppan minskade och bihålebesvären är borta helt."

Anders - nöjd kund efter Nasyam, näsrening

 

 

"Att gå till Anette är inte bara massage, det är för hela själen. En fantastisk känsla att få unna sig lite egen tid hos Anette. Hon får en att känna sig helt avslappnad i hennes händer."

Rose-Marie - nöjd kund efter lilla lyx - ayurvedisk massage & facelift

 

 

"Tack för en underbar behandling!"

Maj-Britt - nöjd kund efter Shirodhara

 

 

"Jag mår toppen idag efter min marma behandling igår! Blev jätte frusen och trött igår kväll, så det blev en tidig kväll, men sen sov jag gott hela natten och mår som sagt jätte bra idag!"

Carina - nöjd kund efter Marmabehandling

 

 

"Kände mig jättepigg dagen efter :)"

nöjd kund efter lilla lyx - ayurvedisk massage & facelift

 

 

"Tack Anette för en underbar massage och avslappning :-) känner mig mer harmonisk! Längtar redan tills nästa behandling, känner mig trött och lugn!!"

nöjd kund om Abhyanga, ayurvedisk helkroppsmassage med varm olja

 

 

"Gjorde min första Abhyanga behandling i augusti hos Anette. Helgen innan så kände jag mig både trött, irriterad och frustrerad över små saker som hör vardagen till. Anette har förmågan att känna av hur man mår och frågar exakt det man känner sig, utan att man ens sagt något. Därför tyckte hon att jag skulle ha en olja som skulle få ner mig i varv för att bli lugn i mig själv igen. Efter behandlingen var jag inte alls längre irriterad eller frustrerad, fortsatte hemma att smörja in mig med den kvarvarande oljan resten av veckan och så lugn och harmonisk har jag inte känt mig på länge. Måste även tillägga att så här en månad senare så känner jag mig fortfarande lugn inombords och det är en underbar känsla. Rekommenderar alla att göra ett besök hos henne och lovar att ingen kommer gå därifrån missnöjd."

Anne

 

 

"Jag har fått en Shirodarabehandling av Anette och den var alldeles underbar. Som att bli insvept i mjuk varm dimma, och när det var klart stiga upp o va helt i balans och må jättegott. Tack Anette."

Yvonne

 

Anettes Hälsokälla i Kristinehamn AB

 

Vassgårda Bångtorpet 1

681 91 Kristinehamn

 

070-622 99 67

anetteshalsokalla@gmail.com

FÖLJ ANETTES HÄLSOKÄLLA

© Anettes Hälsokälla i Kristinehamn AB