Ayurveda

AYURVEDA - KUNSKAPEN OM LIVET

Ayurveda hjälper dig förstå varför en obalans har uppstått

och behandlar inte bara symptomen utan grundorsaken.


Vad är Ayurveda?

Ayurveda betyder kunskapen om livet och är världens äldsta hälsovetenskap, ett ca femtusen år gammalt hälsosystem för naturlig hälsa och inre utveckling.

Ayurveda har gett oss tillgång till enkla och naturliga metoder så att var och en av oss, genom ökad kunskap och självkännedom kan få utvecklas individuellt, utifrån sina behov och förutsättningar. Förståelsen för människors olikheter och olika resurser är en väsentlig tillgång som skiljer Ayurveda från västerländsk hälso- och sjukvård. När du vet vem du är, blir det lättare att förstå vad du mår bra av. Ayurveda ger dig nyckeln att förstå dig själv bättre.


Hur kan Ayurveda hjälpa dig?

Att behandla med Ayurveda handlar om att ta reda på vad grundorsaken till symptomen eller sjukdomen är och försöka dra tillbaka obalanserna som orsakat problemet. Vi behandlar inte symptomen utan söker grundorsaken.

Eftersom varje människa är unik kan så anpassas behandlingar och råd individuellt. Dina behov och möjligheter styr vilken behandling och vilka råd du får. 

Att läka kropp och sinne med Ayurveda innefattar kostråd, levnadsråd, olika kroppsbehandlingar, andningsövningar, yoga, meditation och avspänning.

Ayurveda passar både för dig som är frisk och vill fortsätta vara frisk och utvecklas, och för dig som kommit ur balans och vill ha hjälp att återfå ditt välbefinnande.


Vad kan Ayurveda hjälpa till med?

Ayurveda är bra för många olika obalanser som t.ex. utbrändhet/stress, ångest/oro, sömnproblem, trötthet, luftvägsbesvär, hudbesvär, muskel- och ledbesvär, huvudvärk/migrän, mage/tarm besvär, PMS/mens/klimakteriebesvär (hormonella obalanser), över-/undervikt, stärka immunförsvaret, värk, fertilitetsproblem m.m.


Vill du boka en hälsorådgivning eller en behandling?

Klicka på någon av länkarna här nedan för att läsa mer och för att boka.

AYURVEDISK HÄLSOVÄGLEDNING

Att läka kropp och sinne med Ayurveda innefattar kostråd, levnadsråd, olika kroppsbehandlingar, andningsövningar, yoga, meditation och avspänning.

Läs mer

AYURVEDISKA BEHANDLINGAR

Ayurvediska behandlingar ger en djup vilsam avspänning, som återbygger och förstärker kropp och sinne.

Läs mer

VATA, PITTA, KAPHA & SJÄLVTEST

Ayurveda utgår från tre kroppstyper (doshor) Vata, Pitta och Kapha, som var och en har sina specifika egenskaper, kvaliteter och kännetecken.

Läs mer

OM BASTI (DAMMAR)

Basti är ca niotusen år gamla tekniker för att rehabilitera, blir friskare och kunna läka ut ordentligt.

Läs mer

AYURVEDISK KOKBOK

Recept på vanlig svensk mat som är anpassad för ayurvedans tre doshor (kroppstyper); Vata, Pitta och Kapha.

Läs mer

Nyhetsbrev

JA TACK,
jag vill prenumerera på nyhetsbrevet

Anettes Hälsokälla i Kristinehamn AB


Kungsgatan 46A

681 31  Kristinehamn


tel. 070-622 99 67

anetteshalsokalla@gmail.com

© Anettes Hälsokälla i Kristinehamn AB. Alla rättigheter reserverade.